Поредното издание на турнира по тенис на корт „Приятели Русе“ събра десетки почитатели

Публикация   12:02     03 Май, 2022 /     Радио Русе   /     770

В изключително приятна и дружеска, но същевременно наситена с желание за победа атмосфера, се проведе поредното, десето издание на тенис турнира за любители „Приятели Русе“. Той стартира на 30 април, събота, и приключи в ранния следобед в неделя на тенис кортовете в Младежкия парк.

В състезанието, организирано от Николай Денев и Димитър Ялъмов, участие взеха 32-ма любители на тенис играта, които бяха разпределени чрез жребий в 16 двойки. Възрастовата граница на участниците в турнира беше от 30 до 65 г., а срещите предложиха много емоции за състезатели и публика.

Заключителните моменти от надпреварата бяха изгледани от зам.-кметовете Магдалина Илиева и Димитър Недев и директора на ОП "Спортни имоти" Борислав Рачев, които наградиха призьорите. Николай Зарков и Росен Христов грабнаха заслужено първото място, втори останаха Димитър Ялъмов и Емил Денков, а две трети места си разделиха двойките Николай Костов/Радослав Атанасов и Танжу Билалов/Пламен Милев.

Отличната организация при провеждането на събитието се дължеше на организаторите и участници в турнира Николай Денев и Димитър Ялъмов, които получиха поздравителен адрес от кмета на Община Русе. В него Пенчо Милков ги приветства за мотивацията и вдъхновението, с които успяват всяка година да съберат почитатели на тениса и по този начин да обогатят спортния календар на града. Те от своя страна използваха възможността да благодарят на Община Русе за безвъзмездното  предоставяне на кортовете за реализирането на тенис турнира и се ангажираха с организирането му и през следващата година.

Русе България

Прочети още