Десетки деца усвоиха знания за разработка на видео игри

Публикация   13:47     03 Юни, 2022 /     Радио Русе   /     269

Завърши безплатният курс по „Гейм дизайн”, организиран от Креативен център към Агенцията за развитие на човешките ресурси по проект „Креативност“. Проектът е финансиран по програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе – град на свободния дух“, която се осъществява с подкрепата на фирма Еконт Експрес.

Основната цел на онлайн обучението, което продължи 6 седмици, беше да даде възможност на младите хора да получат основни познания в сферата на гейм индустрията, а тези, които желаят - да продължат успешно своето професионално образование в тази област. Обучителната програма по основи на гейм дизайна е разработена от ARC Academy София, която е единственото оторизирано учебно заведение за гейминг в България.

В първите три етапа от модул 1 на обучението експертите от Креативен център Русе акцентираха върху историята на гейминга и бизнесмоделите за разработка на различни видове видео игри. Иновативният метод на преподаване, разработен от  ARC Academy София, стимулира креативното мислене на младежите и засили техния интерес към знания извън стандартната учебна среда.

След завършването на курса „Креативен Център Русе“ ще даде възможност на още любознателни и талантливи деца да се включат в следващи обучения, информация за които може да получат на фейсбук страницата на Центъра https://www.facebook.com/Creative Ruse.

Русе България

Прочети още