28 нови случая на Ковид-19 в Русенско, няма ръст на намиращите се на болнично лечение

Публикация   14:09     12 Юли, 2022 /     Радио Русе   /     283

Почти петорен скок на заболелите от Ковид-19 отчитат здравните власти в Русенско за изминалото денонощие спрямо предходните 24 часа. Новите случаи на Ковид-19 са 28, като сред тях има и две деца. Не трябва да се пропуска и фактът, че често през днешния ден данните за заболеваемостта са с натрупване от уикенда, тъй като и тогава работят по-малко лаборатории за диагностициране на заболяването.

Същевременно оздравелите за изминалото денонощие са трима, като няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция. Активните случаи са 126, от които 23 души са на болнично лечение. Справка в Единния информационен портал сочи, че област Русе се нарежда на единайсето място в страната по разпространение на заболяването. Разликата между повечето региони е много малка, като най-малко заразени има в Сливен – единайсет.

До момента в област Русе са извършени 129 228 имунизации, като повторна доза са получили 58 744 души. Бустерна доза пък е направена на общо 22 964 русенци, като от възможността за втори бустер само са се възползвали 392 души от региона.

Русе България

Прочети още