Безплатни спортни и образователни занимания за децата в Русе през лятото

Публикация   14:38     22 Юли, 2022 /     Радио Русе   /     248

14 различни спорта и разнообразни образователни ателиета, работилници и летни академии очакват децата на Русе през юли и август.

Спортните клубове отварят врати за безплатни часове за ученици, като предлагат занимания по бокс, скачане на батут, футбол, стрелба с лък, борба, лека атлетика, волейбол, джудо, самбо, баскетбол, тенис на корт, тенис на маса, вдигане на тежести и текбол. Всеки клуб е с индивидуален график, като пълната информация е достъпна тук.

Забавления има и за най-любознателните. Богата програма са подготвили от Регионалната библиотека „Любен Каравелов“, Регионалния исторически музей, Общинския младежки дом, Общинския център за култура и изкуство, Група за театър „Камила“, Фондация „Колективът“ и различни сдружения. Техните активности вижте тук.

Лятна академия организира и екипът на Превантивно-информационния център. Тази година фокусът на организаторите е децата и младежите да придобият умения за планиране на цели както в краткосрочен, така и в дългосрочен план, като организират посещения на място и наблюдение на работата на различни професии. Предвидени са още спортни занимания, с които да се стимулира креативното мислене и избор на полезни дейности в свободното време. В планираните дейности са и посещения в музеи, при които участниците ще се запознаят с интересни моменти от историята на родния край. Планираните дейности ще откриете тук.

Русе България

Прочети още