Известни русенци четат опита на младежи за първото им работно място

Публикация   16:40     26 Юли, 2022 /     Радио Русе   /     473

На 5 август от 18 часа в Голямата зала на Доходно здание известните артисти Албена Павлова, Алена Вергова, Дивна, Део и журналистът Ники Василковски ще бъдат  гласовете на талантливите младежи, участвали в кампанията #ПърваРабота. Тя се състои по Програма „Развитие на човешките ресурси“, а нейни партньори са литературният формат „Пощенска кутия за приказки“ и Община Русе. Водещ на събитието ще бъде известният със своето чувство за хумор спортен журналист Камен Алипиев-Кедъра.

Основната цел на кампанията е младежи до 29-годишна възраст да споделят в художествени произведения опита, надеждите, очакванията и предизвикателствата, пред които се изправят в професионалната си реализация. Концепцията на ПРЧР и „Пощенска кутия за приказки“ е най-добрите творби на младежите да бъдат художествено интерпретирани от популярни личности (актьори, музиканти, журналисти  и др.) на сцената в седем български града – Стара Загора, Варна, Пловдив, Видин, Русе, Созопол и София. Входът на всички събития е свободен. А глухата общност в градовете и онлайн ще бъде част от събитията чрез жестов превод. 

За екипа на Програма “Развитие на човешките ресурси“ е важно посланията на младежите, участвали в кампанията #ПърваРабота, да достигнат до възможно най-широка аудитория, включително и до работодателите, като всички събития са възможност за среща между тях. Същевременно екипът на ПРЧР използва по нетрадиционен начин да постави във фокуса на общественото пространство темата за младежката заетост, като ключов приоритет на следващия програмен период 2021-2027. Европейският съюз обяви 2022 за година на младежта, в чест на усилията на младите хора да преодолеят затрудненията, възникнали пред тях заради световната пандемия от коронавирус.

Русе България

Прочети още