Шампионите по карате и бокс бяха наградени от кмета Пенчо Милков

Публикация   15:10     21 Окт, 2022 /     Радио Русе   /     209

Русенските шампиони от провелите се наскоро Европейски първенства по карате и бокс бяха наградени от кмета Пенчо Милков.

В края на септември в Мадрид състезателите на Спортен клуб по карате „Ипон“-Русе с личен треньор Мирослав Барбов завоюваха призови места на Европейскоро първенство по карате Киокушин-Кан за всички възрасти. В шампионата взеха участие 370 атлети от 20 държави. Ангел Ганев безапелационно грабна златния медал в категория до 70 килограма при 17-годишните. Елена Емануилова се нареди на второ място, след като загуби на финала от испанската състезателка Антиа Реборедо в категория до 45+ при 13-годишните. Борис Василев извоюва почетното трето място в шампионата, ката отстъпи на полуфинала пред швейцарския състезател Ленни Таиш в категория до 55 килограма при 15-годишните.

Русенци постигнаха успех и на Европейското първенство по бокс за юноши и девойки. Там второто място зае Викторио Илиев от Спортен клуб по бокс „Локомотив“-Русе с личен треньор Алексей Рибчев. Българският национал по бокс за юноши стигна до медала с четири категорични победи над боксьори от Грузия, Латвия, Унгария и Англия. На финала Илиев се изправи срещу състезателя от Азербайджан и загуби с 2:3 съдийски гласа. Така талантът ни остана в подножието на върха на Стария континент при 57-килограмовите.

 „Вие сте изключително силни личности и трябва да бъдете пример сред връстниците си – не само с успехите си в спорта, но и в ежедневието. Русе е не просто родния ни град, но и обща сила, събрала цялата слава и успехи на науката, спорта и културата, които развиваме, и с постигнатото вие ставате неизменна част от този голяма сила“, поздрави ги кметът Пенчо Милков, връчвайки им парични премии и поздравителни адреси.

Русе България

Прочети още