„Еберспехер“ с първа копка на нов завод в Русе

Публикация   15:37     25 Апр, 2023 /     Радио Русе   /     336

Кметът на Община Русе Пенчо Милков и представители на новия завод за електрически нагреватели „Еберспехер“ днес положиха първа копка. На официалната церемония Руслан Папазян, управител на „Еберспехер България“, съобщи, че фирмата увеличава своите производствени дейности заради растящия пазар на електрически автомобили. Очакванията са производството да покрие нуждите на европейския пазар на леки автомобили.

 „Това е бъдещето на автомобилната индустрия. Радваме се, че гр. Русе и неговите граждани ще имат шанса да допринесат за неговото развитие”, каза кметът Пенчо Милков.

Сградата на новия завод ще бъде разположена в Индустриалната източна зона на града. До края на тази есен сградата трябва да бъде завършена, а производството да започне в началото на 2024 г.

Немският автомобилен доставчик ще открие около 180 работни места тази година, като се очаква да се разраснат до 500 членове на екипа в дългосрочен план. До 2025 г. се очаква годишното производство на нагреватели да достигне до 2,4 милиона.

В бъдеще международните автомобилни производители ще бъдат снабдявани с електрически нагреватели от завода на „Еберспехер“ в гр. Русе.

Русе България

Прочети още