Представяне на нови книги в РБ "Любен Каравелов" до края на май

Публикация   15:10     15 Май, 2023 /     Радио Русе   /     652

Марица и Дунав в любовна прегръдка

На 18 май (четвъртък) от 17:00 ч. в Читалня (синя) І етаж ще се проведе вечер с интимната лирика на пловдивския поет Георги Ганев. Той я нарича „Марица и Дунав в любовна прегръдка“. С гостуването си в библиотеката Георги Ганев стартира и големия си поход и кауза - от 1 септември тази година да възстанови на българската литературна сцена списание „Родна реч“ в два варианта - хартиен и електронен. Това ще е и основният акцент на неговите литературни вечери в останалите 5 най-големи български градове: Пловдив, София, Варна, Бургас и Стара Загора.

Жените на другите

На 19 май (петък) в 17:30 ч., в Читалня (синя) на библиотеката русенските читатели ще се срещнат с писателя от Пещера Георги Връбчев, който гостува на библиотеката с новата си книга „Жените на другите“. Забавна, лятна и стилна история за взаимна нежност, шумни партита, криптосхеми, акции, предателства и прошка, в която женската красота и интелект са разкошната причина за всичко.

Поклон, Размирнико!

На 22 май (понеделник) в 17:30 ч. в зала Заседателна на библиотеката Величка Кадъкьовлиева ще представи пред русенските читатели биографичен очерк за Стоян Михайловски „Поклон, Размирнико“. Авторката посвещава тази книга на две годишнини, които се навършиха през 2022 г. – 130 години от написването на текста на химна на българската просвета и култура „Върви, народе възродени“ и 95 години от кончината на Стоян Михайловски.

Шъ ни бъде ли???

На 26 май (сряда) в 17:30 ч. в Читалня (синя) І етаж на библиотеката е срещата с главния асистент от селскостопанската академия Йордан Малджански, който написа една книга с интересното и оригиналното заглавие -  „Шъ ни бъде ли???“. В предговора й авторът казва: „Книгата не е историческа, защото не съм историк, както и не е роман, описващ и възхваляващ един или друг период от историческото ни развитие като нация и държава. В книгата съм проследил развитието на българското земеделие от освобождението до днес, защото за просперитета и развитието на всяка една нация се съди как използва ресурса земя като основно средство за производство, ограничено във времето и пространството…“

Професия ПЪТЕШЕСТВЕНИК

На 30 май (вторник) в 18:00 ч., в Читалня (синя) І етаж на библиотеката Иван Кръстев - професионален пътешественик, мечтател и откривател, кани любителите на приключения на среща с книгата му „Професия Пътешественик“. Тя  е сбор от пътувания из познати и непознати кътчета по света, в които ще четете и съпреживявате престой и приключения сред красива природа, местни забележителности, скандални атракции и хилядолетни традиции и обичаи.

Русе България

Прочети още