Община Русе ще финансира с повече от 200 000 лв. три спортни клуба

Публикация   14:27     28 Март, 2024 /     Радио Русе   /     58
Община Русе ще финансира с повече от 200 000 лв. три спортни клуба

На днешната сесия на Общинския съвет бе гласувано с мнозинство Община Русе да финансира дейността на Сдружение „Футболен клуб Дунав - Русе“, Спортен клуб по баскетбол „Дунав-Русе-2016“ и Спортен клуб по волейбол „Дунав“. Съгласно решението администрацията ще подпише договори за спонсорство със спортните клубове на обща стойност 210 000 лв.

С 80 000 лв. ще бъде подпомогнат ФК „Дунав“, като отборът ще представлява Русе на почти всяко ниво в структурата и йерархията на българския футбол. Благодарение на отпуснатите средства клубът ще има по-голяма възможност за участие в Първа футболна лига.

Спортният клуб по баскетбол „Дунав Русе - 2016“ ще разполага с финансиране на стойност 60 000 лв., за да продължи своята програма за развитие на баскетбола сред подрастващите, която всяка година доразвива. През 2023 година бе постигнат значим успех - шампионска титла при момчетата U17 г, която е първа в историята на Русе. Момчетата от отбора и техните треньори бяха отличени като отбор № 1 на Община Русе на церемонията по присъждане на наградите „Спортист на годината за 2023 г.“ През изминалата година баскетболният клуб регистрира женски отбор за участие в „А“ група за сезон 2023-2024 г. С участието си в най-силното първенство на България при жените тимът има желание да върне славата на Русе като сериозен фактор в женския баскетбол.

С финансирането от 70 000 лв. волейболният „Дунав“ се ангажира да преследва класиране в Ефбет Суперволей лига на България и развитие на Детско-юношеската школа на клуба. През настоящия сезон отборът  завърши редовния сезон без загубен мач и продължава с отличните си игра и в плейофната серия.

Отпусканите средства са от общинския бюджет, като трите спортни клуба предлагат пакет мерки, чрез които да популяризират Русе при всички предстоящи срещи.

Русе България

Прочети още