Симпозиумът "Пролетни хирургични дни" събра в Русе стотици лекари от България и още четири държави

Публикация   11:20     01 Апр, 2024 /     Радио Русе   /     27
Симпозиумът

Русе беше домакин на третото издание на симпозиума  “Пролетни хирургични дни”, в който се включиха над 500 хирурзи от цялата страна. Участие в събитието взеха  хирурзи и лекари от Узбекистан, Турция, Германия и Румъния, които представиха своята работа и опит.

Форумът беше организиран от Лечебни заведения “МЕДИКА” и Русенския университет  “Ангел Кънчев” в периода 29-31 март.

„Пожелавам успех на форума, както и на всеки от участниците да открие вдъхновение, което да го води през предизвикателствата в работата му занапред“, каза на откриването заместник-кметът Димитър Недев.

Преди старта на научните секции специален поздрав отправиха и председателите на симпозиума – създателят и собственик на лечебни заведения „Медика“ проф. д-р Кирил Панайотов, д.м., ректорът на университета проф. д-р Пламен Кангалов, д-р Ивелин Йоцов, управител на УМБАЛ „Медика“, и областният управител Данаил Ковачев.

Събитието е насочено към специалистите по хирургия (Обща, Детска, Съдова, Пластично-възстановителна и естетична и Лицево-челюстна), ортопедия и травматология, урология, неврохирургия и специалисти по здравни грижи. Програмата включваше теми за най-новите технологии в оперативното и постоперативното лечение и грижата за пациентите. Много изявени и млади специалисти обмениха опит в 96 доклада, които изпълват научната програма на форума. 

Темата на третото издание на симпозиума беше „Хигургията - настояще и бъдеще“.

Русе България

Прочети още