Кметът Пенчо Милков награди европейския шампион по бокс Викторио Илиев

Публикация   15:17     18 Апр, 2024 /     Радио Русе   /     60

Пенчо Милков се срещна със състезателя на Боксов клуб „Локомотив“ Викторио Илиев и неговия треньор Алексей Рибчев. Кметът награди младия русенски боксьор за завоюваната титла в категория до 60 кг на Европейското първенство по бокс за младежи и девойки, което се състоя преди дни в Пореч, Хърватия.

„Победите ти на ринга не са само триумф, която се оценява от спортната общественост, но и предопределят по какъв начин ще въздействаш на обществото като цяло и най-вече на подрастващите. Моят съвет към теб е така да влияеш на околните, че в твое лице да виждат един спокоен и уравновесен човек, който използва силата си, за да се грижи за по-слабите“, обърна се кметът към русенския спортист. Той пожела на Викторио Илиев успех в следващите състезания, за които се подготвя.

В град Пореч боксьорът показа най-доброто от себе си и победи с резултат 4:3 във финалния мач украинецът Богдан Челдик. Негови треньори в Хърватия, като част от националния отбор, бяха олимпийската шампионка Стойка Кръстева и Фикрет Ереджебов.

Младият състезател по бокс сподели своите очаквания за предстоящите Олимпийски игри, които ще се състоят през лятото в Париж. Русенецът е спечелил квота за участие и се надява да представи Русе и България подобаващо.

През 2023 г. Викторио Илиев спечели златен медал на Световната купа по бокс за младежи в Будва, Черна гора. За своя успех тогава той отново бе отличен с парична премия от кмета на община Русе.

На срещата присъстваха още заместник-кметът Борислав Рачев и директорът на ОП „Спортни имоти“ Лачезар Иванов.

Русе България

Прочети още