Русенските мажоретки от "Екстрийм" се завърнаха с три призови награди от състезание във Велико Търново

Публикация   10:24     02 Май, 2024 /     Радио Русе   /     35

Момичетата от Мажоретен състав "Екстрийм" при Общинския младежки дом взеха участие в Купа по мажоретни дисциплини и чиърлидинг "Търновска перла" 2024 г., което се проведе във Велико Търново. В петото издание на състезанието взеха участие мажоретни състави от над 20 града от цялата страна. Близо 850 участници се изявиха в различни мажоретни дисциплини и възрастови категории в рамките на два дни.

Състезанието бе официално открито със зрелищно дефиле по главната улица на града, след което участниците бяха приветствани от кмета на града и директора на "Търновска перла".

На фона на сериозната конкуренция талантливите русенки от "Екстрийм" се откроиха и завоюваха първо място с танца "Камериерки" в категория "Помпон хореография на място4. Второ място спечели танцът им "Ретро тромба" в категория "Батон хореография на място" и още едно второ място с "Дивашки танц" в категория "Традиционален корпус".

 На хореографите на "Екстрийм" Вероника Миланова, Милена Лазарова и Петя Бонева бе връчен специален плакет от организаторите.

 Следващото предизвикателство пред русенските мажоретки е националното състезание в Шумен на 11 и 12 май, за което момичетата и техните ръководители се подготвят усилено.

Русе България

Прочети още