Центровете за настаняване от семеен тип "Надежда" и "Любов" в Русе отбелязаха 10 години от създаването си

Публикация   09:39     15 Май, 2024 /     Радио Русе   /     57

Навършиха се 10 години от създаването на центровете за настаняване от семеен тип „Надежда“ и „Любов“ за младежи с увреждания. Юбилейното събитие се проведе под мотото „Любовта има значение – те вече могат всичко като другите“.

„Вашата ангажираност и преданост към тази благородна мисия заслужават най-искрени поздравления и високо уважение. Вие създадохте среда, в която тези деца и младежи могат да се развиват с обич и подкрепа“, каза кметът Пенчо Милков, който уважи юбилея. От името на община Русе той връчи на управителя на двата центъра Пламена Стефанова поздравителен адрес и почетен плакет с благодарност за работата им.

На тържеството поднесоха поздравления още секретарят на Община Русе Димитър Генков, директорът на общинската дирекция „Социални и здравни дейности“ Милена Влахова, д-р Пламен Кожухаров - детски хирург и ръководител на „Палиативни грижи“ към онкодиспансера в Русе, Галина Бисет - изпълнителен директор на сдружение „Еквилибриум“, представители на Регионална библиотека “Любен Каравелов“, Екомузея, благодетели и др.

На празника се изявиха потребители на услугите, които представят двата центъра за настаняване от семеен тип. Управителят Пламена Стефанова изложи накратко постигнатите резултати за изминалите 10 години.

Проведена бе и забавна игра с участие на децата от центровете, а тържеството завърши с празнична торта.

Услугите, които предоставят Центровете за настаняване от семеен тип за младежи с увреждания „Надежда” и „Любов“, са свързани с ежедневните потребности на децата. Те включват постоянна  грижа за здравното, емоционалното и поведенческото развитие, както и за развиване на умения за самообслужване и независим живот. Сдружение „Еквилибриум“, което управлява двата центъра, се стреми да приобщава към ценностите, целите и дейностите си деца, млади хора и родители от общности и групи в неравностойно социално и маргинализирано положение.

Русе България

Прочети още