Възпитаниците на СК „Калагия“ показаха уменията си на традиционния ежегоден турнир по ушу

Публикация   11:33     12 Юни, 2024 /     Радио Русе   /     100

Възпитаниците на СК „Калагия“ Русе представиха наученото през годината в традиционния турнир по ушу „Воините на Калагия“ и детския турнир за начинаещи "Кунг-фу Панда". Събитието се организира съвместно от Асоциация СК „Калагия“, Общински Младежки дом - Русе и Ученическа спортна школа - Русе.

В турнира младите таланти показаха своите умения и дух в дисциплините на ушу. Участниците имаха възможността да се съревновават в различни категории, демонстрирайки техника, сила и майсторство.

„Воините на Калагия“/„Кунг-фу панда“ 2024 е събитие, което съчетава спорт и култура, предоставяйки на децата възможност да изразят своята страст към бойните изкуства. Надпреварата има за цел да насърчи физическото развитие, дисциплината и екипния дух сред младите участници.

"Този турнир е празник на уменията и духа на нашите млади воини. Горди сме да го организираме за поредна година и да видим как децата демонстрират своите способности и любов към ушу", каза Мария Неделчева, председател и гл. треньор на Асоциация СК "Калагия".

Всички състезатели получиха купи, медали и грамоти, осигурени от Общински Младежки дом – Русе, Ученическа спортна школа – Русе и Асоциация СК „Калагия“. 

Старшите калагийци, които са абитуриенти, получиха за своите постижения специални грамоти, плакети и знак-сувенир на школата като признание за техните постижения през годините.

Русе България

Прочети още