Връчиха дипломите на Випуск 2024 от Юридическия факултет на Русенския университет

Публикация   07:23     15 Юни, 2024 /     Радио Русе   /     69

На тържествена церемония на 14 юни бяха връчени дипломите на завършващите студенти от Випуск 2024 на Юридическия факултет на Русенски университет “Ангел Кънчев”. Събитието се състоя в Канев център, където 69 бакалаври и магистри получиха своите свидетелства. 15 от тях са с отличен успех.

Церемонията започна с приветствено слово от ректора на Русенския университет проф. д-р Пламен Кангалов, който изрази своята гордост и признателност към завършващите студенти за техните усилия и постижения.

Кметът на община Русе Пенчо Милков също се обърна към Випуск 2024. “Днес вие получавате не само дипломи, но и признание за вашата упоритост и отдаденост. Фактът, че държите тези дипломи като български юристи и граждани, от които се очаква да защитават правата на сънародниците си, показва, че сте достойни за тази важна мисия, с отношение към България и мисъл към нейното бъдеще. Трудностите на ежедневието и несправедливостите се преодоляват само, когато се гледа напред. В живота не винаги става това, което човек иска, но винаги става това, което трябва. Нека ви води каузата, а не делника”, каза кметът.

Официални гости на събитието бяха още почетният ректор на РУ „Ангел Кънчев“, председател на Общото събрание на университета и председател на Общински съвет - Русе акад. Христо Белоев, зам.-ректорът доц. д-р инж. Галина Иванова, зам.-ректорът по учебната работа проф. д-р Генчо Попов, областният управител Драгомир Драганов, председателят на Окръжен съд – Русе съдия Николинка Чокоева, председателят на Районния съд Елена Балджиева, представители на Административния съд и на Върховния административен съд, административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратура - Русе Георги Георгиев и Елена Костадинова, директорът на ОД на МВР-Русе ст. комисар Пламен Първанов и председателят на Адвокатския съвет при Русенска адвокатска колегия адв. Златан Златанов.

След официалната част на церемонията абсолвентите получиха своите дипломи от декана доц. д-р Кремена Раянова и преподавателите.

Събитието завърши с обща снимка на абсолвентите и преподавателите като символ на приключването на един важен етап от техния живот и началото на нов, пълен с предизвикателства и възможности.

Русе България

Прочети още