В следващите дни ще се извърши третиране срещу комари в Русе и малките населени места в общината

Публикация   14:28     08 Юли, 2024 /     Радио Русе   /     46

На 9 юли /вторник/ от 20:30 до 00:00 ч. ще се проведат наземни третирания срещу комари на територията на град Русе. За целта ще бъде използвана цялата налична техника на фирмата, с която Община Русе има сключен договор за дезинсекция.

На 10 юли /сряда/ в същия часови диапазон ще бъдат третирани срещу комари град Мартен и селата Сандрово, Николово, Семерджиево и Ястребово.

На 11 юли /четвъртък/ дейностите ще се извършат на територията на кварталите „ДЗС“ и „Образцов Чифлик“, „Средна кула“, „Долапите“ и селата Бъзън, Ново Село и Тетово.

На 12 юли /петък/ в селата Червена вода, Долно Абланово, Басарбово, Просена и Хотанца ще се проведат третирания срещу комари.

При обработките ще се използват препаратите „Ротрин 100“ и „Цитрол“, които са сертифицирани и одобрени за употреба от Министерството на здравеопазването. Те са с изпитана и потвърдена ефективност в урбанизираните територии и са с висока степен на безопасност за хора и животни.

Технологията на дезинсекция включва използването на агрегати, които разпръскват както топъл аерозол за димна обработка, така и студен аерозол, който е под формата на микроскопични капки и е почти невидим.

При неблагоприятни метеорологични условия обработките ще се отложат за следващия подходящ работен ден.

Русе България

Прочети още