МЕДИКА обявява безплатни скрингови прегледи за сърдечно-съдовите заболявания

Публикация   14:32     09 Юли, 2024 /     Радио Русе   /     89

И през отпускарския месец юли Лечебни заведения МЕДИКА продължават кампанията си за скрининг на сърдечно-съдовите заболявания. Ранната диагностика е най-сигурният начин за осигуряване на ефективно лечение и за предотвратяване на усложненията. Това мотивира специалистите на МЕДИКА ежемесечно да правят този жест към хората.

За удобство на пациентите безплатните профилактични прегледи при кардиолог и съдов хирург винаги се правят в събота. През настоящия месец юли 2024 г. двете дати са 13-ти и 27-ми.

Желаещите да се възползват от жеста на МЕДИКА, няма нужда да вземат направление, необходимо е единствено предварително да си запишат час за съответния специалист на телефон 082 830 230.

При болка в гърдите, затруднено дишане, отоци и задържане на течности, сърцебиене, лесна умора и виене на свят е добре веднага да се потърси мнението на кардиолог. Преглед при съдов хирург е необходим при слабост и болки в мускулите на краката при движение, подуване на крайниците и поява на трудно зарастващи рани. 

Освен пациенти, които нямат поставена диагноза, за скрининговите прегледи могат да се запишат и такива, които вече имат поставена диагноза, като за тях е препоръчително да носят наличната си медицинска документация.

И на двете посочени дати през юли 2024 г. прегледите ще бъдат извършени в Диагностично-консултативния блок на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ на обичайния адрес: гр. Русе, ул. Рига №35.

Русе България

Прочети още