Пенчо Милков се срещна с ръководството на GG Group

Публикация   17:00     09 Юли, 2024 /     Радио Русе   /     54

Кметът на община Русе Пенчо Милков и зам.-кметът Златомира Стефанова посетиха производствената сграда на компанията „GG Group“, разположена в Индустриалния парк. Там бе представен напредъкът по изграждането на новия завод за кабелни снопове на „ГГ Кейбълс енд Уайърс България“ /част от глобалната австрийска компания Gebauer & Griller Group/, който впечатлява със своите модерни технологии и високи стандарти.

Милков и Стефанова се срещнаха с Маркус Ганал – главен производствен директор, Дан-Калин Ботеан – регионален директор за Източна Европа, Григоре - Дан Тагореан – генерален мениджър, и Стела Лечева – мениджър „Човешки ресурси“ в „GG Group“. Обсъдени бяха значителните нужди за набиране на квалифициран персонал за предстоящия производствен процес, както и начините за подпомагането му. Тема на разговор станаха и плановете за осигуряване на автобусен превоз за служителите, както и текущите проблеми, свързани с Дунав мост, натовареният трафик и необходимостта от ремонт на съоръжението.

Ръководството на „GG Group“ представи плановете си за създаване на стабилна компания, която ще привлече и задържи висококвалифицирана работна ръка, като подчерта значимостта на сътрудничеството с университетите и обучителните институции. Кметът отбеляза, че преди три години е внедрена роботиката в детските градини, което позволява на децата още от ранна възраст да развиват своите умения.

 „Вие сте добър пример за другите фирми”, каза Пенчо Милков и подчерта значимостта на поетапното и стабилно развитие на подобни проекти.

Русе България

Прочети още