Пет медала за лекоатлетите на „Дунав“ Русе от националния шампионат до 20 години

Публикация   12:51     29 Юли, 2024 /     Катерина Георгиева, Радио Русе   /     78

Състезателите на Спортния лекоатлетически клуб „Дунав“ – Русе постигнаха впечатляващ успех на националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки до 20 години, който се проведе в Стара Загора на 27 и 28 юли. Те завоюваха общо пет медала.

Златен медал спечели Росина Николова в дисциплината 800 метра с време 2:17.85 минути. Сребърните медали бяха завоювани от Рая Попова на овчарски скок с резултат 2.25 метра и от щафетата на 4×100 метра в състав Пламена Стоянова, Габриела Драгнева и сестрите Дуйгу и Дефне Кямил.

Бронзови медали завоюваха Пламена Стоянова на 100 метра с време 12.69 секунди и щафетата на 4×400 метра в състав Пламена Стоянова, Габриела Драгнева, Дефне Кямил и Росина Николова.

Треньори на състезателките са Нивянка Кирилова, Димитър Петров и Евгени Игнатов. Председателят на СЛАК „Дунав“ и дългогодишен рекордьор в бяганията на средни и дълги разстояния, Евгени Игнатов, съобщи новината и изрази благодарност към всички състезатели и треньори. Той също така изтъкна постиженията на спортистите, които малко не достигнаха до медали.

Ния Петрова се класира на четвърто място в хвърлянето на копие с резултат 36.29 метра, а Даниел Ангелов завърши четвърти на 3000 метра с препятствия с време 10:42.66 минути. Дефне Кямил постигна шесто място на 100 метра с време 12.93 секунди. Треньор на Ния е Маринела Христова, а на Даниел и Дефне – Евгени Игнатов и Нивянка Кирилова.

„Есента започваме с нови сили подготовка за националните шампионати по лека атлетика в зала“, сподели още Игнатов.

Русе България

Прочети още