През септември МЕДИКА обявява безплатна профилактика на сърдечно-съдовите заболявания

Публикация   16:03     17 Септ, 2024 /     Катерина Георгиева, Радио Русе   /     32

През този месец продължава кампанията за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания, организирана от Лечебни заведения „МЕДИКА“. Инициативата цели ранна диагностика и превенция на сърдечни и съдови заболявания.

Безплатните скринингови прегледи ще се проведат на 21 септември 2024 г. (събота) в болничното заведение, разположено на адрес: гр. Русе, ул. „Рига“ 35. Прегледите ще бъдат осъществени от кардиолози и съдови хирурзи и са насочени към пациенти със симптоми или вече установени заболявания. За участие е необходимо предварително записване на тел. 082 830 230, който е достъпен в работни дни от 8:00 до 18:00 часа. Пациентите с поставена диагноза е препоръчително да носят наличната медицинска документация.

Симптоми като стягане или болка в гърдите, сърцебиене, лесна умора и затруднено дишане могат да бъдат признаци на сърдечни проблеми. Задържането на течности и поява на отоци също могат да сигнализират за кардиологичен проблем, който изисква преглед при специалист.

Заболяванията на кръвоносните съдове също представляват сериозен здравословен риск. Симптоми като слабост и болка в мускулите на краката при движение, подуване на крайниците или трудно зарастващи рани са сигнал, че е необходим преглед при съдов хирург.

Навременната диагностика на сърдечно-съдовите заболявания е ключова за успешното лечение. При овладяване на рисковите фактори и правилно прилагане на терапия, може да се предотвратят усложненията и да се осигури добро качество на живот за пациентите.

Русе България

Прочети още