Община Русе подкрепя кампанията на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ за Европейската седмица на мобилността

Публикация   18:19     19 Септ, 2024 /     Катерина Георгиева, Радио Русе   /     17

На 22 септември русенци и гостите на града ще се возят безплатно по всички линии от масовия градски транспорт

От 16 от 22 септември се провежда Европейската седмица на мобилността.

Община Русе традиционно се включва в кампанията, организирана от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Тази година събитията са свързани с опазването на живота и здравето на най-малките и уязвими участници в движението – децата. 

Служители на общинската администрация заедно с пълномощника на кмета в кв. „Долапите“ Светлин Савов посетиха Детска градина „Синчец“ и  проведоха беседа с възпитаниците й за безопасното придвижване на пътя и правилата и задълженията на пешеходците. Децата бяха подготвили тематични рисунки и участваха активно със знания по темата, като научиха нови и полезни неща. За своето добро представяне те получиха подаръци и материали, разработени от ДАБДП. 

Утре се предвижда посещение във филиала на ДГ „Роза“ в с. Тетово, където също ще се проведе информационна кампания за най-малките.

Тази година мотото на е „Комбинирай и се движи“, а темата на инициативата е „Споделено пространство за всички“. Община Русе се включва с различни дейности, като популяризира придвижването със средства, които не замърсяват околната среда, и устойчивия градски транспорт. На 22 септември местната администрация и "Общински транспорт" организират безплатно пътуване за всички жители и гости на града по всички линии от масовия градски транспорт в Русе.

Русе България

Прочети още