На церемония в „Канев център“ връчиха дипломите на медицинските специалисти от Русенския университет

Публикация   20:17     20 Септ, 2024 /     Катерина Георгиева, Радио Русе   /     55

На официална церемония тази вечер бяха връчени дипломите на отличниците и първенците от Випуск 2024 на факултет „Обществено здраве и здравни грижи“ към РУ „Ангел Кънчев“. Събитието се състоя в „Канев център“ и бе открито от декана на факултета проф. дн Никола Събев. Официален гост на тържеството бе зам.-кметът Димитър Недев, който приветства абсолвентите.

„Професията, която сте избрали, ще изисква цялото ви посвещение и отдаденост. Пътят не е лек, но благодарността в очите на пациентите е нещото, заради което си заслужава да не спирате да се развивате и да не се предавате пред нито едно предизвикателство. Уменията и знанията, които сте усъвършенствали, ще бъдат основата на Вашия професионализъм – ценен ресурс за нашето общество, особено в толкова важни сфери като здравеопазването. Не забравяйте, че образованието е процес, който продължава през целия живот, и с всяка стъпка вие ще изграждате един по-добър свят“, обърна се към медицинските специалисти зам.-кметът.

Деканът на факултета проф. дн Никола Събев отбеляза с огромно удовлетворение, че тази година се дипломира и първият випуск на най-новата специалност - „Лекарски асистент“. Той отчете и това, че половината дипломирали се студенти са намерили своята реализация в УМБАЛ „Медика“-Русе.

По време на церемонията бяха връчени дипломи за образователно-квалификационните степени бакалавър и магистър на специалностите „Медицинска сестра“, „Акушерка“, „Кинезитерапия“, „Ерготерапия“,  „Ерготерапия в общността“ и „Управление на здравните грижи“. Абсолвентите от отделните специалности положиха Хипократовата клетва и клетвата на Флорънс Найтингейл.

На церемонията присъстваха още почетният ректор на Русенския университет акад. Христо Иванов Белоев, дтн, проф. Даниел Братанов и доц. Лилия Тодорова, бивши декани на факултета, административният директор на Лечебни заведения „Медика“ и председател на Комисията по здравеопазване и социална политика към Общинския съвет Алисе Муртезова, зам.-председателят на Българския съюз на лекарските асистенти и фелдшери Димитър Ишкитиев, директорът на РЗОК-Русе Мариела Личева, членове на академичния състав, студенти и техните семейства.

Русе България

Прочети още