Творчески работилници, забавни игри и хоротека на първото издание на фестивала „МладиТЕ заедно“

Публикация   12:53     22 Окт, 2024 /     Катерина Георгиева, Радио Русе   /     20

На 26 октомври (събота) от 16 ч. на площад „Свобода“ в Русе ще се проведе първото издание на младежкия фестивал „МладиТЕ заедно“, организиран от Младежкия парламент към Общински младежки дом – Русе. Събитието е насочено към младите хора и ще покаже как смислено могат да вложат своето време и усилия, като намерят общност от съмишленици с подобни интереси и ценности. Основната мисия на организаторите е да вдъхновят подрастващите да правят добро и да участват активно в обществения живот.

Фестивалът ще предложи разнообразни активности, включително творчески работилници, забавни игри и интерактивни събития. Младежкият парламент Русе, клубове към Общинския младежки дом, Българският младежки червен кръст (БМЧК), Превантивно-информационният център (ПИЦ), Организацията на българските скаути и Евродеск ще представят своите дейности. 

Специално участие ще вземат известни млади мотиватори като международния шахматен майстор Елица Раева, която ще проведе шахматни игри, и плувецът и рекордьор на Гинес Теодор Цветков. Инструменталната група към АЕГ „Гео Милев“, Адриана Витанова и други талантливи млади артисти също ще допринесат за атмосферата на фестивала.

Събитието включва и инициативата „Книга за книга“, посветена на Деня на народните будители, която ще предостави възможност на посетителите да разменят книги.

Вечерта ще завърши с младежка хоротека на площада, в която ще могат да се включат всички любители на народните танци. Кулминацията на фестивала ще бъде концертът на специалния гост – рап изпълнителя Боро Първи, който ще зарадва публиката с любимите песни на младите хора.

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Русе, Общински младежки дом-Русе, ОП „Русе арт“, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Евродеск и спонсори.

Русе България

Прочети още