Трета европейска шампионска титла за непобедимия Радослав Росенов

Публикация   16:21     22 Окт, 2024 /     Катерина Георгиева, Радио Русе   /     22

Снимки: БФ БОКС/Startphoto.bg

Изключителният Радослав Росенов е с трета шампионска титла в категория до 60 килограма на Европейското първенство за мъже до 23 години. На финала на състезанието в София спортистът от БК „Русе“ завоюва победата срещу представителя на Армения Артур Сахакян. Русенският боксьор срази конкурента си с категоричните 5:0 съдийски гласа.  По пътя си към златния медал той постигна общо 5 победи. 

Радослав получи още едно признание от турнира като беше отличен за най-добрия боксьор. Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински му връчи купата за №1 състезател на шампионата.

Кметът на община Русе Пенчо Милков приветства златното момче на бокса с поредния успех. „Поздравления за блестящото представяне! Твоята упорита работа, издръжливост и всеотдайност на ринга  са изключителни. Ти си пример за младите, че вложеният труд винаги се отплаща с победи“, каза кметът.

Радослав Росенов благодари на треньорите си и най-вече на Жоел Арате. Той сподели, че догодина иска златен медал и от Европейското първенство за мъже. Освен това боксьорът вече прави първи стъпки и към олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г.

Русе България

Прочети още